04 de desembre, 2006

Festa de l'Oli a La Fatarella


Els principals objectius de la Festa de l’Oli són diversos:
  • Promoure el desenvolupament local mitjançant la valorització de tots aquells recursos relacionats amb la cultura de l’oli susceptibles d’aprofitament.
  • Dinamitzar el sector artesanal alimentari tradicional.
  • Promoure la cultura de l’oli i fomentar la qualitat en aquest camp, a través d’un certamen que aspira a la seva consolidació.
  • Estimular l’intercanvi d’experiències entre els diferents sectors relacionats amb la cultura de l’oli (productors, elaboradors, artesans, consumidors, etc.)
  • Promoure els aspectes socioculturals i els lligats a l’oci.
  • Implicar als ciutadans de la Fatarella i als agents econòmics del municipi en el seu desenvolupament.

Programa d'actes del divendres 8 de desembre:

10:00 h. - Inauguració de la Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals, a càrrec de Josep Suñé, Alcalde de la Fatarella i d’un convidat, pendent de confirmar.La fira estarà oberta de 10 a 14h pel matí i de 16 a 19h per la tarda.


10:00 h. - Marxa BTT i caminada de la Festa de l'Oli. Sortida des de davant del Casal.

10:15 h. - Demostració d’elaboració d’allioli (totes les persones que vulguin participar es poden inscriure a l’Ajuntament, han de portar el seu propi morter). Tots els participants rebran un obsequi.

10:30 h .- Esmorzar i degustació de l’oli nou. L’esmorzar consistirà en la tradicional Clotxa: pa de pagès, tomàquets, arengada i botifarra. Hi haurà focs habilitats per coure la clotxa i de gustació de l’oli nou. El preu de la clotxa és de 3 €.11:00 h. - Jocs tradicionals per als xiquets i xiquetes.

12:00 h. - Demostració de la tècnica tradicional de plegar olives. Les inscripcions per participar s’han de fer a l’Ajuntament, hi haurà obsequi per tots els participants.

12:00 a 14:00 h. - Jornada de portes obertes al molí d’oli de la Cooperativa.

16:30 h. - Visita guiada per la Ruta dels Perxes (nucli antic de la Fatarella)

19:30 h. - Mostra de Folklore de les Terres de l'Ebre amb la "Compañía NS Danza: Arrels i Alicia Alomà Group" a la Sala de Ball del Casal. A la mitja part de l'actuació musical es donaran a conèixer tots els guanyadors dels sorteigs i del concurs de fotografia.

+Informació: 8a Festa de l'Oli i 7a Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals