22 de novembre, 2006

VI Jornades d'Etnologia a les Terres de l'Ebre

Les VI Jornades d'Etnologia a les Terres de l'Ebre que tractaran sobre "La dona en la societat ebrenca" son el dissabte 2 de desembre de 2006 a la Casal de la Cultura de La Sénia (Montsià).


PROGRAMA DE LA JORNADA

10.15 h Inauguració de la jornada a càrrec de la presidenta del Centre d’Estudis Seniencs, el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i l’Alcalde de la Sénia

10.30 h Conferència marc: La revolució de les dones al segle XX, a càrrec de Montserrat Duch. Dra. en Historia i professora de la URV

11.30 h El treball de la pauma: exemple de treball femení remunerat i de conciliació laboral i familiar. Reutilització del patrimoni etnològic: projectes, a càrrec de Pepa Subirats i Cristina Cardona, antropòlogues.

12.00 h Pausa cafè, en el transcurs de la qual es podran visitar les exposicions i demostracions programades com a activitats complementàries.

12.30 h Remei, Sònia i Pasquala: les veus de la guerra, el treball i la festa , a càrrec d’Àngela Buj, filòloga.

13.00 h Indumentària i dona, a càrrec de Pepa Nogués, antropòloga

16.00 h Dona i literatura, a càrrec de Josep Sebastià Cid, filòleg.

16.30 h Aigua a genolls. El treball de les dones a la terra d’arròs, a càrrec de Rosa Queral .Professora Titular d’Escola Universitària de la URV. Doctora en Pedagogia.

17.00 h Dona i mestra durant el franquisme, a càrrec de Ferran Grau, historiador

17.30 h Dona i treball a la Sénia, 1900-1970, a càrrec d’Eva Garcia, historiadora de l’art. Presentació del DVD del mateix títol.

Activitats complementàries:

A la Casa de Cultura:
- Mostra del procés d’elaboració de pinzells
- Exposició sobre el treball de la pauma i petita demostració per part de diverses llatadores del Mas de Barberans
- Exposició de brodats i mostra del treball de puntes de coixí, a càrrec de l’Associació de Dones
A les Escoles Velles:
- Exposició d’indumentària tradicional cedida pel CEITTE (del 2 al 17 de desembre)

+Informació: Ajuntament de La Sénia Serveis Territorials del Departament de Cultura de les Terres de l'Ebre. Tel. 977 448 070, marasa@gencat.net