16 d’octubre, 2006

III Jornades de Treball sobre la Pedra Seca: catalogació d’elements i possibilitats d’actuació


Es realitzaran al Casal Municipal de La Fatarella (Terra Alta) entre el 16 i el 20 d'octubre del 2006.
Per tal de preservar, conservar i estudiar les construccions de pedra en sec, és fonamental inventariar-les. Per dissenyar aquest inventari de la manera més científica i moderna possible, ens vam posar en contacte amb el Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV). Vam signar un conveni de col•laboració entre totes dues entitats que establia, entre altres aspectes, la concessió de beques i la coorganització a la Fatarella de jornades d’inventari amb valor acadèmic per a estudiants de geografia, història, antropologia, arquitectura...Aquest cursos van començar l’any 2002.
Actualment, la Fundació el Solà prepara la continuació de l’inventari acurat de tot el patrimoni de pedra en sec que hi ha al terme municipal de la Fatarella i d’altres municipis de la rodalia. L’inventari s’elabora a partir del treball de camp que es farà en les properes Jornades d’inventari, en què els alumnes podran veure sobre el territori tots els elements de pedra en sec per incloure’ls en cadascuna de les fitxes.
Més endavant s’introduiran a la base de dades digital mitjançant un formulari com aquest, en què s’han d’entrar les dades generals, les característiques i la foto i el croquis de cadascun dels elements treballats (cabanes, perxes, masos, cisternes, etc.).
Organitzat per: la Fundació el Solà, Geotarraco i la Unitat de Geografia de la URV.
+Informació: Tríptic