10 de juliol, 2006

Vall-de-roures per a menuts

“Vall-de-roures per a menuts” és un Projecte Educatiu, elaborat per Repavalde, que va dirigit als nois i noies d'Educació Infantil i del Primer Cicle d'Educació Primària i se desenvolupe en el C.E.I.P “. Vicente Ferrer Ramos” de Vall-de-roures, però està obert al seu aprofitament com material didàctic per a alumnes d'altres centres educatius de parla castellana o catalana. A través d'ell se pretén donar a conèixer lo Nucli antic de Vall-de-roures i los seus edificis més emblemàtics.

Lo Projecte s'estructure sobre la base d'un conte que conste d'una introducció i quatre visites o capítols, en los quals lo Patrimoni local serveix d'eix educatiu transversal. Com en Vall-de-roures i en tota la Comarca del Matarraña/Matarranya se parle una variant dialectal del català s'ha considerat d'especial interès l'edició bilingüe (castellà i català dialectal) de tot lo material didàctic (text, pictogrames, vocabulari i activitats), amb la pretensió de facilitar la tasca d'ensenyament-aprenentatge.Lo personatge principal del conte és un rabosí (als habitants de Vall-de-roures en els pobles veïns se'ls diu “rabosins”) que fa amistat amb una gossa i lo seu gosset i visite diverses vegades lo poble. Però en cada part del conte intervenen altres personatges “convidats”.
Cadascun dels capítols conste de quatre apartats:
a) Text del conte.
b) Conte amb pictogrames.
c) Vocabulari.
d) Activitats.
A més, al final del projecte, s'inclouen uns jocs per a desenvolupar en les aules.Les activitats es distribuïxen en tres apartats:
a) Activitats prèvies a desenvolupar al col·legi.
b) Activitats a desenvolupar durant la visita per Vall-de-roures.
c) Activitats posteriors a desenvolupar al col·legi.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

6:02 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home